Estetisk Tandvård

Vi erbjuder bästa tandvård

Hos oss på Hagakliniken ska alla patienter känna sig trygga i att de får den bästa möjliga behandlingen med högsta kvalitet. Vår målsättning är att erbjuda våra patienter bästa tandvård och att patienten är nöjd med behandlingen och resultatet. För oss på Hagakliniken är målet med all tandvård att öka ditt välbefinnande i helhet. Vi tänker alltid på helheten eftersom vi vet att din munhälsa påverkar hela din kropp och självkänsla.

Har du missfärgade tänder, gamla slitna lagningar eller trasiga, spruckna och ojämna tänder? Behöver du ersätta saknade tänder eller känner du bara att du vill ha ett vackrare leende? Oavsett vad du har för problem så har vi en behandling som kan hjälpa dig. Den senaste tekniken och de duktigaste tandläkarna är nyckeln till att vi kan garantera snabba och hållbara resultat.

Vi erbjuder de allra senaste behandlingsmetoderna och vi har lång erfarenhet inom estetisk tandvård, kron-och broprotetik. Vi erbjuder estetisk tandvård med bland annat blekning där vi använder marknadens säkraste blekmedel, som endast säljs till tandvårdspersonal. Airflow är en behandling som vi använder för att effektivt få bort missfärgningar, putsa, polera, rengöra och blästra dina tänderna. Behandlingen är helt smärtfri och du får vitare tänder.

Våra duktiga tandtekniker finns på plats, vilket påskyndar behandlingsprocessen och underlättar arbetet med färgtagning och överenskommelsen om form och funktion på dina nya tänder, porslinskronor, porslinsbroar, skalfasader och implantat.

tandläkare in solna stockholm

Porslinskronor

Porslinskronor används för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder eller för att estetiskt förbättra och förstärka tänder med många och stora fyllningar eller när en tand är så mycket skadad och man bedömer att en fyllning inte räcker.

Tänder kan slitas ner av tex tandgnissling, ätstörningar eller erosionsskador. En krona fungerar som en ny emalj som sätts runt en skadad tand som behöver byggas upp igen eller förstärkas. Kronorna görs individuellt, så att de passar perfekt till dina tänder.

Porslin är det material som är mest likt tandens emalj och är omöjligt att skilja från dina egna naturliga tänder. Skillnaden mellan en porslinskrona och en porslinsfasad/skalfasad är att en krona går runt hela tanden. En porslinsfasad/skalfasad sitter bara på framsidan på tanden och används när man bara vill ändra en tands position, färg eller form.

Porslinsbroar

En bro eller brygga, används för att ersätta en eller flera förlorade tänder. Vid porslinsbroar kopplar man ihop flera tänder. Tack vare den nya mycket hållbara porslinsliknande material (Zirconium, Denzir) görs broar helt i porslinmaterial för estetiska lösningar på tänder och implantat. På så sätt undviker man den mörka kanten vid tandköttet, som ofta framträder med tiden på de gamla metallbundna broarna.

Det är viktigt att tänderna som ska fungera som stöd till bron är tillräckligt starka och välmående för att kunna bära konstruktionen. En bro kan användas i stället för tandimplantat om det inte finns tillräckligt med ben för att kunna operera in ett implantat. Även om du själv inte vill ha implantat eller göra en operation eller om du helt enkelt vill byta ut dina gamla metallbundna broar till mer estetiskt finare porslinbroar.

Skalfasader

Skalfasader görs i olika typer av porslin i samarbete med våra duktiga tekniker. Skalfasaden är ett mycket tunt lager porslin som sätts fast på utsidan av en tand, eftersom den är så tunn kan vi ibland cementera fast dem direkt på din egen emalj utan att behöva borra.

Det är en kosmetisk lösning för att dölja spruckna, avslagna och missfärgade tänder, korrigera stora mellanrum mellan tänderna, korrigera en ojämn tandrad. Skalfasader håller länge, ser otroligt naturliga ut tack vare att fasaderna liknar tandens egen uppbyggnad och orsakar väldigt liten åverkan på tanden.

Implantat

Inom estetisk tandvård förekommer kirurgiska ingrepp som exempelvis implantat. Det är inte bara det estetiska som påverkas vid tandförlust utan även tuggfunktionen, talförmågan och självförtroende.

Implantat kan ersätta en enstaka tand eller flera tänder och även en hel käke. Med vår moderna teknik och vår duktiga käkkirurg gör vi tandimplantat på så bra sätt att det i stort sett ser ut som naturliga tänder.

BOKA TID FÖR KONSULTATION