Ring oss idag: 08-19 21 00  ||  Journummer: 073 650 95 20

Missfärgade tänder – Olika sätt att få vitare tänder 

Missfärgade tänder

Leendet är en av de vackraste detaljerna som vi lägger märke till hos andra. Nyckel till ett vackert leende är friska och vackra tänder. Hur man sköter om sina tänder säger mycket om dig som person. Den vita färgen är symbol för renhet, liksom vita tänder visar att tänderna är friska och att du har god munhygien.

Hos många människor, under årens lopp, uppstår tyvärr missfärgningar på tänderna. Vill man få tillbaka det vackra leendet med vita tänder så finns det olika sätt att bleka tänder.

Varför blir tänderna missfärgade

Orsaken till att tänder blir missfärgade beror på livsstilen. Att borsta tänder på rätt sätt, förutom att borsta tänderna 2 gånger om dan, är det lika viktigt att använda tandtråd varje dag och avlägsna tandsten regelbundet hos din tandläkare.

Andra faktorer som orsakar missfärgning på tänderna är kaffe, té, kolsyrade dryck och rött vin. Därför borde man konsumera dessa drycker i så liten mängd som möjligt.

Hur kan man få naturligt glansiga och vita tänder

Estetisk tandvård forskar ständigt och tar fram nya metoder och produkter som ger framgångsrika och önskade resultat.

I dag finns det olika professionella behandlingar för att bleka tänderna. Tandläkarmottagning Hagakliniken i Solna erbjuder en av de mest  efterfrågade tandblekningsmetoderna, tandblekning med LED lampa.

Hela behandlingen tar ca 1 timme och resultatet syns direkt efter behandlingen. Den här behandlingen är väldigt populär, speciellt inför speciella tillfällen, så som bröllop.

Den andra metoden är en successiv hemma-tandblekning, där du själv med speciell gjutna tandskenor bleker dina tänder hemma medan du sover under några nätter eller några timmar under dagtid.

Hemma-tandblekningen är den metod Hagakliniken i Solna rekommenderar i första hand för ett bättre och mer långvarigt resultat.

Att tänka på efter din tandblekning

För att effekten ska vara länge ska man undvika mat och dryck som kan missfärga tänderna, som tex kaffe, te, rött vin och kolsyrad dryck. Även rökning bör man undvika. För att underhålla resultatet av tandblekning är det också viktigt att du är noga med din munhygien och borstar tänderna morgon och kväll. Om du frekvent nyttjar färgrika ämnen såsom ovannämnda produkter kan du behöva upprepa behandlingen ett par nätter vartannat till vart tredje år.

För vackrare leende kontakta tandläkarmottagningen Hagakliniken i Solna. Med lång erfarenhet, modern teknik och omtänksamma tandläkare och tandsköterskor kommer vi ta hand om dig och dina tänder. Varmt välkommen till vår tandläkarmottagning Hagakliniken i Solna.