Ring oss idag: 08-19 21 00  ||  Journummer: 073 650 95 20

Snarkskena

Snarkskena

Har du problem med snarkning? Brukar du få andningsuppehåll när du sover?

Anledning varför man snarkar är när man slappnar av för att sova slappnar också svalget av.

Har man kraftiga snarkningar då får man andningsuppehåll. När det sker då får hjärtat inte tillräckligt mycket syre. Det i sin tur kan orsaka kronisk trötthet och andra problem.

Hur fungerar snarkskena?

Lösningen till snarkningen är speciell tillverkad Snarkskena, även kallad Antiapnéskena. Det är en oral apparat för behandling av snarkning.

Tandläkaren tar avtryck av din över- och underkäke och sedan tillverkas dina personligt utformade snarkskenor av våra egna tandtekniker. Vid nästa besök får du skenan och vi ser till att den passar bra.

Snarkskenorna används för att hålla tungan på plats och för att skjuta fram underkäken när man sover. På så sätt hindras tungan att falla bakåt och från att täppa till luftvägarna och då kan luften lättare passera när du sover.

Hur sköter man snarkskena?

Skenan ska förvaras i asken som du får och i vatten, annars kan den torka och tappa passformen.

Skenan ska rengöras varje morgon och kväll men aldrig kokas eller rengöras med diskmedel. Den ska rengöras med mjuk tandborste och tandkräm.

Snarkskena solna stockholm
Snarkskena - är det rätt behandling för mig?

Snarkskenan kommer med största sannolikhet att få ett slut på din snarkning. Den kommer ge dig en vilsam sömn, du kommer att bli piggare under dagen och du kommer kunna koncentrera dig bättre.

Boka en tid för konsultation så kan vi berätta mer om snarkskenan och svara på andra frågor i fall du har andra funderingar.

Låt oss hjälpa dig

Boka en tid

Välkommen och boka en tid för konsultation.

Kontakta oss via telefon eller mail. Du kan också boka önskad tid online i formuläret här.

RING OSS IDAG

08 19 21 00

SKICKA ETT MAIL TILL OSS

info@haga-kliniken.se